INDUSTRIA SECOND-HAND – O INDUSTRIE CARE PRETUIESTE OMUL, MEDIUL SI FRUMOSUL

INDUSTRIA SECOND-HAND – O INDUSTRIE CARE PRETUIESTE OMUL, MEDIUL SI FRUMOSUL

April 26, 2020 postat de

INDUSTRIA SECOND-HAND – O INDUSTRIE CARE PRETUIESTE OMUL, MEDIUL SI FRUMOSUL

În ultimii ani, din ce în ce mai mult conștientizăm impactul pe care îl are poluarea asupra calității vieții fiecăruia dintre noi. Factorii de mediu sunt alterați de acțiunile noastre dezastruoase asupra mediului, cu impact semnificativ  și direct asupra sănătății oamenilor.Poluarea, în toatele formele ei, dar în mod particular poluarea industrială , au contribuit la alterarea echilibrului planetei noastre.

Știați că?

Cercetările și statisticile din ultimii ani indică faptul că industria textilă este unul dintre cei mai mari poluatori de pe mapamond.

Potrivit unei estimări a Băncii Mondiale, aproape 20% din poluarea globală a apei industriale provine din tratarea și vopsirea textilelor

An de an cumpărăm din ce în ce mai multe haine, articole textile, procesul de producție al acestora fiind un complex de factori poluatori. Circa 72 de chimicale ajung în apă ca urmare a procesului de vopsire, multe dintre acestea neputând fi filtrate sau eliminate. Apa reziduală conține substanțe toxice și metale grele, cum ar fi mercurul. Toate acestea cauzează distrugerea mediului și au efect direct asupra sănătății oamenilor

Numai în Europa, consumatorii cumpără de cinci ori mai multe haine decât acum 25 de ani. Aproximativ 85% din acestea ajung in depozitele de deseuri.

Resturile provenite din procesul de productie a textilelor sunt nu numai o problema de depozitare, ci în primul rând o problema de poluare, întrucât prin descompunerea lor contaminează solul și substanțe toxice ajung să infesteze pânza de apă freatică. Descompunerea fibrelor organice produce amoniu și metan, substanțe cu un grad ridicat de toxicitate, atât asupra mediului acvatic cât și al celui terestru. Metanul este dovedit că are un impact major în încălzirea globală, efectele acesteia fiind resimțite de fiecare dintre noi. Deșeurile textile care sunt incinerate degajă substanțe toxice, metale grele, particule de praf, calitatea aerului fiind serios afectată.

În fiecare zi încercăm să fim conștienți de consumul nostru de apă. Facem dușuri mai scurte, închidem robinetul când ne spălăm pe dinți etc. Dar stiati că in casele noastre avem articole vestimentare in urma productiei carora se irosește cantitatea de apa necesara pentru 900 de zile de consum casnic?

Producerea fibrelor naturale, cum ar fi bumbacul, deși sunt biodegradabile, consumă cantități importante de resurse, de exemplu pentru producerea bumbacului necesar confecționării unui singur tricou se consumă 20.000 litri apă.

Un raport din 2017 a constatat că, numai în 2015, industria modei a consumat 79 de miliarde de metri cubi de apă – suficient pentru a umple 32 de milioane de piscine de dimensiuni olimpice. Se preconizează că această cifră va crește cu 50 % până în 2030. E o cantitate uluitoare deoarece resursele de apă ale pământului sunt limitate.

Comportamentul iresponsabil poate distruge planeta noastră, agresată mult prea mult de actiuni necugetate.

Industria de fashion ,,second hand”

În ultimii 10 ani, în întreaga lume, industria de fashion ,,second hand” a câștigat teren, consumatorii fiind din ce în ce mai responsabili și mai implicați în reducerea efectelor poluării prin reciclarea hainelor. Statisticile arată că cca 70% din populația globului este consumatoare de haine second hand.

Comportamentul consumatorului s-a schimbat semnificativ, magazinele second hand oferind o gama extrem de variată de articole vestimentare, în trend, de calitate excepțională și la prețuri competitive.

 

MONDA

Depinde de fiecare dintre noi să contribuim la păstrarea planetei, să avem grijă de sănătatea noastră și a semenilor noștri, și toate acestea, fără a ne priva de a fi în trend, îmbrăcăți și accesorizati cu articole vestimentare de cea mai bună calitate.

Sub brandul MONDA, o echipa de oameni tineri și implicați în activitatea de reducere a poluării și efectelor nocive ale acesteia, promovează articole de cea mai bună calitate, care îndeplinesc standardele europene de securitate.

Acum, mai mult decât oricând, înțelegem cu toții impactul acțiunilor iresponsabile asupra planetei noastre și este timpul, ca fiecare dintre noi să contribuie la păstrarea acesteia, încurajând și promovând reciclarea.

Prin urmare, fiecare dintre noi are puterea de a alege o metodă sustenabilă și  conștientă pentru protejarea mediului inconjurator.

Mizează pe unicitatea produselor second hand și vei fi mereu în trend, fără a cheltui o avere pe haine și fără a distruge mediul în care trăim!